Masa de prânz: 26 – 30 ianuarie

Iată c-am ajuns și în ultima săptămână din Ianuarie. Să trecem cu bine și peste Februarie și putem spune că vine primăvara, pe care, de ce să nu fim sinceri, abia o așteptăm. O mulțime de verdețuri, fructe și legume proaspete ne așteaptă peste puțin timp. Până atunci, recunoaștem că și iarna e sursă de inspirație și ingrediente, ba chiar o provocare frumoasă pentru bucătărie. Și în această săptămână gătim pentru dumneavoastră în fiecare zi, atât pentru meniul a la carte, cât și pentru cel de prânz. Și pentru că cel din urmă e o joacă de combinații între gusturi, arome și ingrediente, vă propunem noi două posibilități de început și apoi vă provocăm să încercați alte îmbinări în restul săptămânii.

Gustare + Preparat de bază

Supă cremă de dovlecel. O porție de supă cremă la prânz face minuni, vă asigurăm. Mai ales când e plină de vitamine și minerale și nici la capitolul gust nu stă rău. Ba mai mult, e delicioasă pentru că dovlecelul e subtil și se îmbină grozav cu restul ingredientelor.

Salată de paste cu piept de pui și mango. O combinație delicioasă ce pune în evidență aromele subtile ale puiului și demonstrează că mango este un fruct extrem de potrivit în astfel de preparate. Dulce subtil, sănătos, delicat, trei caracteristici ale acestei salate.

Preparat de bază + Desert

Plăcintă cu pește. Suntem aproape siguri că acasă nu faceți foarte des această plăcintă. Ar trebui. E delicioasă și e o alternativă excelentă pentru alte tipuri de proteină. Plăcinta cu pește e o surpiză binevenită pentru iubitorii de preparate acvatice. Lăsați-vă purtați pe malul Dunării, cu fiecare înghițitură.

Brioșe umplute cu dulceață de afine. O poveste dulce, o îmbinare delicioasă între brioșa pufoasă și dulceața de afine acrișoară și potrivită în orice context al desertului. Un răsfăț simplu și ușor de ținut minte.

Poftă bună!

Masa de prânz: 19-23 ianuarie

Un nou început de săptămână e mereu prilej de bucurie pentru noi. În fiecare luni suntem gata cu un nou meniu de prânz și vă așteptăm să vă bucurați alături de noi de preparate delicioase și sănătoase, combinând pentru o masă de prânz farfuriile care vă fac cel mai tare cu ochiul. Știm că uneori nu e ușor să alegeți, așa că începem săptămâna cu două combinații recomandate, să vă stea drept inspirație pentru restul zilelor:

Gustare + Preparat de bază

Supă de pui sabayon cu lămâie. Poate că sună ciudat o supă de pui cu lămâie, dar vă garantăm că sabayon e o poțiune magică ce funcționează de multă vreme în bucătărie și suntem siguri că o să vă fie pe plac. Nici exotic, nici local, sabayon e o combinație ce atrage pur și simplu prin prospețimea ei. Dacă n-ați mai încercat până acum, să o faceți, căci nu o să vă pară rău!

Piept de pui cu prune și legume sote. Dacă am început cu o supă acrișoară, combinația dintre pieptul de pui și prune e o continuare pe măsură. Fructul nici prea dulce, nici prea fad îi oferă pieptului umezeala de care are nevoie și contrastează textural, dar și ca gust cu acesta. Întâlnirea lor e o experiență culinară delicioasă. Legumele sote sunt pline de vitamine și stau ca bază, completând cu succes elementele din farfurie.

Preparat de bază + Desert

Cartofi gratinați cu cașcaval și carne tocată. Știți că ne place să ne jucăm cu conceptele din bucătărie. Ei bine, de data asta ne-am uitat la o musaca și-am decis că nu-i de rău augur să o reconstituim păstrând doar câteva elemente. Așa am ajuns la cartofii gratinați cu cașcaval (un deliciu de sine stătător) și carne tocată (adaosul proteic ce leagă preparatul). Ne-a plăcut, deci vi-l prezentăm în acestă săptămână.

Clătite cu brânză de vacă și stafide. Uneori deserturile clasice sunt cele spre care alergăm de dorul gusturilor copilăriei. De să nu recunoaștem că oricât de multe bunătăți ar fi pe planetă, o porție de clătite cu brânză nu dă niciodată greș.

Poftă bună!

Masa de prânz: 12-16 ianuarie

Orice săptămână nouă înseamnă un nou meniu de prânz la BRICKS. Preparate diverse și delicioase gata să fie degustate alături de prieteni, colegi sau familie, în fiecare zi în intervalul prânzului. Combinații la alegere, tocmai potrivite pentru fiecare oaspete ce ne trece pragul, din preparate cu ingrediente diverse și delicioase, potrivite perioadei în care ne aflăm. Nu ne lungim cu vorba și începem cu două variante de meniu recomandate, apoi vă lăsăm pe dumneavoastră să refaceți ordinea gusturilor din farfuriile fiecărei zi:

Gustare + Preparat de bază

Supă cremă de cartofi. Supa de cartofi merge bine cu frigul de afară. Deși își trage originile din Austria, crema de cartofi e potrivită oricărei țări ce suferă din când în când de frig. Gustoasă, hrănitoare, fină și cremoasă, așa cum îi stă bine oricărei supe de acest fel, cea de cartofi are acel ceva în gust ce ne poartă spre amintirile unui prânz din copilărie. Nu pentru că asta am fi mâncat când eram mici, ci pentru că în bucătăria românească, cartoful a devenit unul dintre ingredientele de bază.

Varză călită cu ciolan. Varza călită și ciolanul merg, după cum bine știm, mână în mână. Fie că-i vorba de o garnitură ușoară și delicioasă cum e varza alături de ciolanul nici iertător în dietă, dar nici extrem de rău, fie că-i de fapt potriveala naturală de arome dintre cele două, acest preparat nu are nevoie de niciun ingredient în plus.

Preparat de bază + Desert

Pui cu legume, cremă de vin alb și orez. Pui, legume, vin alb și orez, patru tipuri de ingredient ce formează un preparat excelent pentru mai orice moment al zilei, mai cu seamă prânz. Puiul fraged alături de o porție sănătoasă de vitamine (din legume),  orezul gata să completeze masa și sosul de vin alb, mătăsos, ce leagă perfect restul elementelor. O farfurie ce merită gustată, nu doar discutată.

Orez cu lapte gratinat. Dacă nu-i în top 10 deserturi ale copilăriei, înseamnă că de mici nu vă plac fie orezul, fie laptele. Dacă e acolo, varianta noastră o să vă amintească de copilărie și o să vă încânte de la prima degustare. Gratinarea nu-i acolo doar pentru nume, ci e menită să caramelizeze ușor suprafața preparatului și să-i ofere un gust (și aspect) deosebit. Nouă ne-a plăcut, așteptăm și părerea dumneavoastră.

Poftă bună!

Masa de prânz: 5-9 ianuarie

La mulți ani doamnelor și domnilor, dragi oaspeți ce ne faceți fiecare zi mai frumoasă atunci când dați curs invitației noastre și ne reîntâlnim la BRICKS. Să aveți un an pe măsura dorințelor și speranțelor fiecăruia. Să ne revedem în fiecare săptămâna la BRICKS pentru a sărbători mereu deliciile pe care preparatele gătite așa cum trebuie ni le pot aduce, dar și atmosfera de care ne-am îndrăgostit aici. Să nu ne pierdem în prea multe vorbe ci să începem anul cu un nou meniu de prânz, așa cum ne place să facem în fiecare săptămână. Primele două recomandări le scriem aici, restul le faceți dumneavoastră, în funcție de gusturi și afinități.

Gustare + Preparat de bază

Supă de varză cu bacon. Dacă în Ardeal supa de varză nu-i o noutate, oaspeții noștri din restul țării fac ochi mari și sunt sceptici când aud de supa de varză cu bacon. Știm că n-ar trebui. Varza e un deliciu în majoritatea contextelor și nici nu are o forță în arome cât să dea peste cap o supă. Baconul completează perfect profilul și astfel avem parte de-o supă delicioasă și diferită de cele pe care le mâncăm în general.

Chifteluțe de pește cu salată. Se spune că la intrarea în noul an e bine să mâncăm pește. Nu suntem superstițioși, dar peștele ni se pare mereu o idee bună, așa că niște chifteluțe cu salată nu pot fi decât un preparat de bază excelent. Aromate, ușoare și delicioase, într-o combinație sănătoasă și hrănitoare, chiftele noastre marine trebuie încercate măcar de câteva ori.

Preparat de bază + Desert

Penne cu pui și dovlecel. Dacă anul trecut l-am încheiat cu mâncăruri ceva mai grele, de ce să nu începem cu o porție de paste cu pui și dovlecel. Ușurele, delicioase și hrănitoare, pastele noastre stau bine ca fel principal și se încadrează cu succes la categoria simplu și eficient.

Cremă mascarpone cu fructe. Perfectă pentru un final ușor de masă, delicioasă și atât de aromată, crema mascarpone cu fructe e o explozie de arome și vitamine și chiar dacă nu-i un desert decadent, e cu siguranță unul potrivit în această perioadă.

Poftă bună!

Program BRICKS de sărbători

24 – 26 Decembrie 2014: Închis
27 – 30 Decembrie 2014: Deschis între orele 11.00 – 24.00
31 Decembrie 2014: Închis între orele 11.00 – 21.00
Revelionul BRICKS: 31 Decembrie, cu începere de la ora 21.00
1 – 4 Ianuarie 2015: Închis
Din 5 ianuarie 2015 vă așteptăm la BRICKS, după programul normal: zilnic, între orele 11.00-24.00

Revelion la BRICKS

Doamelor, domnișoarelor și domnilor a sosit momentul să vă invităm din nou alături de noi la trecerea dintre ani. Așa cum v-am obșinuit, la BRICKS revelionul este prilej de petrecere pe cinste, organizată până în cele mai mici detalii. Și pentru că nu ne stă în fire, n-am ocolit nici anul acesta tematica ce vă provoacă imaginația și lasă loc de multă distracție. Anul acesta alegerea e simplă: înger sau demon? Alb sau negru? Yin sau Yang? Cum ar fi, știm că ne veți surprinde cu cele mai originale intepretări ale temei și vă veți lăsa pradă ideilor ce se nasc atunci când vă alegeți partea.

Mese Revelion BRICKS 2015

18 mese împărțite egal între îngeri și demoni vă așteaptă să spuneți La mulți ani celor din jurul vostru atunci când ora 00:00 va face intrarea în 2015. Noi am pregătit totul pentru ca prima noapte din an să fie una pe cinste: avem un meniu special, rafinat și elegant, așa cum ne stă în fire, barul e aprovizionat și gata să serveacă cocktailuri energizante, DJ și MC pentru a menține aprinsă atmosfera de petrecere, decoruri speciale, premii consistente și multe alte surprize.

O petrecere pe cinste pusă la cale pentru a da start așa cum se cuvine noului an. Înger sau demon? Alegeți-vă partea și haideți să ne distrăm împreună. Rezervați-vă acum o masă din cele puse la dispoziție și veți avea parte de o noapte petrecută într-o atmosferă unică, alături de prieteni, familie sau de ce nu colegi, lăsând în urmă grijile din 2014.

Prețul de 370 de lei / personă vă asigură întregul meniu, open bar și confortul la una dintre cele mai reușite petreceri ale anului. Pentru mai multe detalii și rezervări ne puteți contacta pe email (contact@bricksrestaurant.ro) sau telefon: 0364/730-615.

Masa de prânz: 8 – 12 decembrie

Iarnă, anotimp de sărbătoare, lună de poveste albă. Încă puțin și despachetăm cadouri, ne bucurăm alături de cei dragi de căldura familiei și a prietenilor, luăm chiar și-o pauză de la muncă. Dar până atunci mai avem câteva zile de îndurat. Și ce poate să ne ajute să trecem mai ușor prin ele decât un prânz delicios în fiecare zi? Cum acasă urmează să gătim de sărbători, ce-ar fi să ne vedem în oraș? La BRICKS am pregătit, ca de obicei, un meniu special pentru masa din mijlocul zilei. Divers, delicios, sănătos, perfect pentru orice zi de muncă. Cui îi strică o pauză de masă alături de prieteni, colegi sau familie într-o astmosferă numai bună să ne rupă din rutina muncii.

Ca de obicei, începem cu două recomandări de meniu, apoi vă lăsăm să faceți singuri combinații între preparatele noastre.

Continue reading

Masa de prânz: 1 – 5 decembrie

La mulți ani România, la mulți ani români! Astăzi intrăm în cea mai bogată perioadă în sărbători, cadouri, zâmbete și gânduri bune și suntem pregătiți cu multe surprize delicioase pentru această lună. Iar la finalul ei ne așteaptă cea mai frumoasă petrecere de revelion, așa cum ne-am obișnuit la BRICKS. Dar până atunci avem patru săptămâni cu tot atâtea meniuri speciale de prânz. Săptămâna aceasta suntem gata să vă bucurăm la prânz cu câteva preparate dragi nouă, ce merg bine și cu vremea de afară, dar și cu starea frumoasă de spirit ce se înfiripă în noi în această perioadă. Ca de obicei începem noi cu două combinații posibile, apoi vă lăsăm să construiți dumneavoastră un meniu complet pe gustul fiecăruia.

Continue reading

Preparate vegane la BRICKS

De când am deschis restaurantul ne-am întâlnit cu o mulțime de oameni cu regimuri și diete diferite, cu stiluri de viață unice, ale căror alegeri alimentare au la bază evenimente și situații diverse. Am cunoscut amatori de experiențe culinare deosebite, oameni ce mănâncă sănătos, au grijă la ceea ce vor să vadă în farfurie sau încearcă să-și schimbe într-o astfel de direcție regimul de viață. De aceea, am hotărât să integrăm în noul meniu a la carte o secțiune dedicată stilului de viață vegan.

Pentru cei care nu știu prea bine ce înseamnă asta, regimul vegan impune o dietă din care să lipsească carnea, lactatele și produsele secundare acestor două categorii. Așadar, o alimentație bazată pe fructe, legume, cereale, semințe și toate derivatele acestora. O dietă ce oferă un aport mare de vitamine și care poate înlocui cu succes și aportul proteic necesar, chiar dacă mulți oameni nu conștientizează asta. Meniul vegan contribuie la detoxifierea organismului, la menținerea sănătății și tinereții organelor, iar combinat cu un stil de viață activ, bazat pe sport, dar și lipsit de stres și vicii (fumat, consum excesiv de alcool etc.) oferă celui care alege acest tip de alimentație o viață echilibrată și sănătoasă.

Desigur, adepții regimului vegan au fost primii la care ne-am gândit atunci când am ales să introducem câteva astfel de preparate în meniu. Dar ne-am bucurat când am realizat că aceste produse se potrivesc și celor care aleg să țină post în anumite perioade ale anului, momente în care în restaurante există mult prea puține opțiuni diverse, sănătoase și gustoase pentru aceștia. Așa că la BRICKS suntem mereu pergătiți să ne adaptăm regimului dumneavoastră și să vă oferim alternative delicioase și diverse pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Mix Bruschette

Am ales pentru început patru preparate, dar nu ne vom opri aici dacă dumneavoastră ne veți cere mai mult. Până atunci, să vă facem cunoștință:

Vegan Starters este un mix de preparate ce stau excelent la baza unei mese copioase. Bruschete din pâine neagră cu vinete, ciuperci și tofu, humus cu tortilla sunt cele trei puncte de forță ale acestei farfurii și oferă o gamă variată de gusturi și arome ce se potrivesc între ele, deși fiecare are o personalitate culinară puternică.

Humus cu avocado și chipsuri de tortilla este un preparat nou, ce se diferențiază ușor prin simplitatea și gustul său unic. Pasta de năut cu susan, în combinație cu avocado oferă o experiență culinară interesantă, venită dintr-un fusion gastronomic între Orient și America de Sud. O farfurie care atrage nu doar prin unicitatea ei, dar și prin gustul surprinzător și delicios. Să nu mai spunem că oferă un aport nutritiv bine echilibrat, plin de antioxidanți.

Cușcuș cu șapte legume sau un preparat ce care ca bază cușcuș-ul, moale, aerat, delicat, în combinație cu un mix de varză, dovlecel, morcov, gulii, cartofi, roșii și fasole. O farfurie în care aromele se întrepătrund și crează un mix de gusturi, culori și vitamine. Un produs ideal pentru o cină ușoară, sănătoasă și nu în ultimul rând delicioasă.

Salată picantă cu alge. Dacă până acum ne-am jucat cu gusturi relativ cunoscute, cu salata picantă de alge mergem într-o călătorie culinară nouă. Extrem de favorabilă sănătății, dar și atractivă, ca profil de gusturi și culori, salata cu alge e o alegere bună pentru cei care vor să-și deschidă orizontul culinar și să trăiască în același timp o experiență delicioasă.

Fie că aveți deja o dietă vegană, fie că țineți post sau vreți să încercați preparate sănătoase și delicioase dedicate unui alt regim de viață decât al dumneavoastră, vă invităm cu drag să explorați secțiunea vegană din meniul nostru. Nu uitați să ne spuneți cum vi s-a părut, dar și ce preparate credeți că ar trebui să introducem pe viitor în această categorie.

Masa de prânz: 24-28 noiembrie

Ce mod mai bun de a încheia sezonul de toamnă decât cu un prânz la BRICKS. Diversitate, calitate, prospețime, sănătate, și preparate delicioase, acestea sunt devizele noastre când vine vorba de orice masă. Prânzul e dedicat celor ce știu că-i una dintre mesele zilei și o respectă cu strictețe. Ne plac grupurile de prieteni și colegi, ba și familiile care ne vizitează în fiecare zi preț de-o masă bună și-o poveste scurtă. Asta pentru că mereu pregătim un meniu divers și ușor de consultat și combinat după propriile gusturi. Și, ca să nu spuneți că vă lăsăm să faceți alegeri prea grele, începem noi combinațiile pentru această săptămână cu două sugestii.

Continue reading