Masa de prânz: 23 – 17 martie

Am intrat în sfârșit (și destul de timid) în primăvară. Cu soare, în ciuda vremii destul de schimbătoare, ne simțim mai bine în bucătărie și ne reprofilăm treptat pe verdețuri și legume proaspete, pline de vitamine și alte binefăcătoare. Ca în orice săptămână, în fiecare luni plecăm la drum cu un nou meniu de prânz, cu preparate delicioase, diverse, gata de a fi combinate în fiecare zi pe gustul fiecăruia. Pentru un început potrivit, două recomandări:

Gustare + Preparat de bază

Supă cremă de legume. Delicioasă, mătăsoasă și plină ochi de vitamine ce ne energizează pentru restul zilei, crema de legume stă la loc de cinste în bucătăria noastră. Sperăm că și în alegerile dumneavoastră în materie de prânz.

Mușchi de porc cu sos barbeque și piure de țelină cu cartofi. Vremea frumoasă ne face să visăm la tot felul de grătare, așa că ne-am pus pe recreat în bucătărie o serie dintre ele. Primul e mușchiulețul de porc, împrietenit cu sos barbeque și cu un piure delicos și surprinzător de țelină cu cartofi.

Preparat de bază + Desert

Piept de pui cu sos de soia, lămâie, susan și cușcuș. Estic, asiatic, la granița dintre thai și libanez, puiul din această săptămână vine cu o explozie de arome orientale ce merg mână în mână. O combinație de gusturi delicioasă și un prânz sățios.

Panacotta cu sos caramel. Desertul e ca de obicei un final inspirat de masă. Pune zâmbetul pe buze și lasă un gust dulce pe palat pentru tot restul zilei. Panacotta e un desert ușor, cremos și răcoritor, căruia cu greu i se rezistă. Am văzut de multe ori porții duble.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>