Masa de prânz: 23-27 februarie

Iată că am ajuns și în ultima săptămână a lui Februarie. Primăvara e tot mai aproape, noi legume și verdețuri ne vor invada cămările și abia așteptăm să experimentăm cu ele. Până atunci, să ne bucurăm încă o săptămână de meniul de prânz special, divers și ușor de combinat pentru o masă pe măsură. Ca de obicei, începem noi cu două recomandări, apoi vă lăsăm să vă inspirați din pofte și curiozități.

Gustare + Preparat de bază

Ciorbă de fasole cu ciolan. Ne-am gândit că vă e dor de ceva tradițional, o ciorbă caldă cu gust de copilărie. Fasolea și ciolanul ne-au ajutat mereu când a fost vorba de foame, dar de ce să ne ferim din a spune că această combinație nu e doar una ce umple stomacul, ci e una cu adevărat delicioasă. O ciorbă ușor afumată, delicioasă, plină de legume și bunătăți. De neratat.

Ceafă de porc cu cartofi la cuptor. Dacă începutul a fost tradițional, de ce să nu fie și felul principal. Ceafa de porc e una dintre cele mai bune tăieturi din animal. Curățată cum trebuie și gătită ca la carte, e delicioasă și deloc grasă, indiferent de ce spun unii sau alții. Cartofii la cuptor sunt delicioși și aduc consistență prânzului. Nu vă fie frică să încercați ceva delicios, aveți încredere în noi și veți vedea că porcul nu e chiar atât de înfricoșător.

Preparat de bază + Desert

Pulpe de pui picante cu orez. Combinația pui și orez nu e nouă, ba chiar o știm de când suntem mici și nu ne ferim să o abordăm niciodată. Condimentele însă fac toată diferența. Nici picante să ne omoare papilele, nici dulci ca mierea, ci potrivite astfel încât să fie pline de aromă și savoare.

Negresă. Ciocolată sub forma unei prăjituri. Asta e în esență negresa și niciodată nu e de refuzat. Delicios.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>