Vara căpșunilor

Începutul de vară îl dedicăm căpșunilor. Fructe dulci-acrișoare, pline de vitamine și extrem de gustoase. Ba chiar preferatele multor oaspeți care ne trec pragul, dar și ale noastre. De aceea am creat un meniu dedicat lor, cu deserturi și băuturi în care aroma lor este bine evidențiată. Așadar, vă așteptăm la BRICKS să ne bucurăm împreună de bucuria căpșunilor. Veți afla împreună cu noi că nimic nu e mai bun decât un Strawberry Mojito în răcoarea Someșului. Iar pentru cei care nu consumă alcool, am pregătit și o Limonadă cu căpșuni, un Fresh de căpșuni și portocale, dar și Strawberry Cooler, băuturi de vară, aromate și gata să răcorească orice degustător.

Deliciile din categoria desert rămân totuși cea mai bună variantă de a pune în evidență dulceața și aroma căpșunilor: fie că vreți să vă răcoriți cu o porție de Cremă de iaurt cu căpșuni sau un Cheesecake cu căpșuni, fie că vreți să savurați o porție de Clătite cu ricotta și căpșuni, noi suntem pregătiți să vă îndeplinim dorința. Trebuie doar să ne treceți pragul și să alegeți ce doriți din meniul dedicat fructelor proaspete.

Poftă bună!

 

Masa de prânz: 25 – 29 mai

Cu căldura de afară ne-am convins că vine vara. Așadar, ne adunăm la prânz pe terasă (cât sunt locuri, apoi trecem înăuntru unde e răcoare și bine) și savurăm meniul special al săptămânii. Ușor, delicios, rapid și de neratat, meniul nostru de prânz e în ton cu vremea de afară și promite un răsfăț al papilelor. Ca de fiecare dată, două sugestii pentru combinațiile din această săptămână:

Gustare + Preparat de bază

Supă minestrone. O plăcere italiană plină de vitamine și arome proaspete de vară. Una dintre supele ideale pentru această perioadă, sățioasă și nutritivă, minestrone e un răsfăț aparte.

Fusili cu legume și telemea. O porție de paste la vremea ei face minuni. Mai ales dacă e vorba de o combinație atât de simplă și de delicioasă precum fusili cu legume și telemea. Un fel principal ușor, de vară, cu vitamine și culori ce îmbogățesc frumos farfuria.

Preparat de bază + Desert

Piept de pui cu sos de soia, susan și cuscus. Un prânz cu influențe asiatice, cu arome simple, dar armonios îmbinate în farfurie. Sățios și delicios, ce putem să ne dorim mai mult?

Înghețată asortată cu frișcă și sos de ciocolată. Un desert pe măsura răsfățului. O porție sănătoasă de înghețată, cu frișcă și ciocolată, un trio minunat pentru un final de prânz.

Poftă bună!

Masa de prânz: 18 – 22 mai

Nu ne despart prea multe zile de vară și de o nouă rutină pe care o așteptăm cu drag: prânzul pe terasă. Pe marginea someșului, cu soarele pe cer și preparate pline de vitamine și răcoare. Cu puțin noroc, ne apucăm din această săptămână de astfel de exerciții și îmbinăm un prânz delicios cu vremea bună de afară.

Dacă nu sunteți încă inspirați în combinații posibile alte preparatelor din meniul nostru de prânz al acestei săptămâni, vă venim în ajutor cu două idei:

Gustare + Preparat de bază 

Salată de varză roșie cu semințe: O salată crocantă, delicioasă, plină de vitamine și de arome subtile ce se îmbină frumos în farfurie. Colorată, de vară, salata de varză roșie cu semințe e un început ideal pentru o masă alături de prieteni, colegi sau familie.

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi: Ne place să ne jucăm cu formele clasice și gusturile noi, așa că vă invităm la o porție de chifteluțe marinate, delicioase, surprinzătoare, ce se însoțesc perfect cu un piure de cartofi fin și mătăsos, așa cum stă scris în toate cărțile de bucate.

Preparat de bază + Desert

Piept de curcan cu ghimbir și orez: Curcanului îi stă bine îmbrăcat în arome asiatice, iar orezul e cel mai bun însoțitor pentru astfel de gusturi. Fraged și suculent, pieptu de curcan e învelit într-o multitudine de arome în fruntea cărora stă ghimbirul – aproape citric, aproape picant, extrem de sănătos și de versatil.

Lapte de pasăre: Unul dintre deserturile copilăriei ce merge mână în mână cu vara. Nori pufoși de albuș într-o supă dulce, delicioasă.

Poftă bună!

Masa de prânz: 14 – 17 aprilie

De acum au trecut și sărbătorile peste noi, așa că revenim la cratițe și cuptoare, pregătiți să vă oferim din nou cele mai delicioase preparate în atmosfera primitoare de la BRICKS. Reluăm și obiceiul meniului de prânz, căci așa ne-am (și v-am obișnuit) și n-ar fi bine să renunțăm la el. Așadar, cu o zi în minus pe săptămâna aceasta vă invităm să luați prânzul cu noi și să degustați preparate numai bune pentru miezul zilei. Tradiționalele recomandări:

Gustare + Preparat de bază

Ciorbă de perișoare. Cu găluște fragede, delicioase, într-o supă savuroasă și plină de arome, ciorba noastră e numai bună pentru a mai scăpa de mieii care ne-au tot urmărit de paști.

Penne cu bacon, ciuperci și sos alb. Bacon, ciuperci și sos alb sunt trei ingrediente care merg împreună în orice preparat. Am decis să le servim simplu, alături de o mână de penne al dente. A ieșit ceva bun și ușor, o continuare potrivită unui meniu de prânz.

Preparat de bază + Desert

Piept de curcan cu sos de portocale și orez. Curcanul, cel mai mândru dintre păsări, e și cel mai ușor de consumat. Are carnea fragedă, delicioasă și voluptoasă, ba chiar aproape dulceagă. De aceea sosul de portocale o echilibrează perfect și-i stă alături ca partener de gust. Orezul e neutru, dar e bun ca bază pentru astfel de arome.

Cremă caramel. Oricât cozonac și pască ați mâncat de Paști, crema caramel nu va fi niciodată un surplus ca desert. E delicioasă, răcoritoare și bună în orice moment al zilei. Mai ales la final de prânz.

Poftă bună!

Masa de prânz: 23 – 17 martie

Am intrat în sfârșit (și destul de timid) în primăvară. Cu soare, în ciuda vremii destul de schimbătoare, ne simțim mai bine în bucătărie și ne reprofilăm treptat pe verdețuri și legume proaspete, pline de vitamine și alte binefăcătoare. Ca în orice săptămână, în fiecare luni plecăm la drum cu un nou meniu de prânz, cu preparate delicioase, diverse, gata de a fi combinate în fiecare zi pe gustul fiecăruia. Pentru un început potrivit, două recomandări:

Gustare + Preparat de bază

Supă cremă de legume. Delicioasă, mătăsoasă și plină ochi de vitamine ce ne energizează pentru restul zilei, crema de legume stă la loc de cinste în bucătăria noastră. Sperăm că și în alegerile dumneavoastră în materie de prânz.

Mușchi de porc cu sos barbeque și piure de țelină cu cartofi. Vremea frumoasă ne face să visăm la tot felul de grătare, așa că ne-am pus pe recreat în bucătărie o serie dintre ele. Primul e mușchiulețul de porc, împrietenit cu sos barbeque și cu un piure delicos și surprinzător de țelină cu cartofi.

Preparat de bază + Desert

Piept de pui cu sos de soia, lămâie, susan și cușcuș. Estic, asiatic, la granița dintre thai și libanez, puiul din această săptămână vine cu o explozie de arome orientale ce merg mână în mână. O combinație de gusturi delicioasă și un prânz sățios.

Panacotta cu sos caramel. Desertul e ca de obicei un final inspirat de masă. Pune zâmbetul pe buze și lasă un gust dulce pe palat pentru tot restul zilei. Panacotta e un desert ușor, cremos și răcoritor, căruia cu greu i se rezistă. Am văzut de multe ori porții duble.

Poftă bună!

Masa de prânz: 16-20 martie

Pe măsură ce intrăm în primăvară ne amintim cât de bine e la soare și ne dăm seama cât de mult ne-a lipsit căldura și vremea asta plină de zâmbete. În sfârșit vedem niște pete de culoare și ne pregătim să stăm pe terasă până seara târziu și să savurăm cele mai bune preparate. Dacă până la terasă mai este puțin, de partea cu preparatele ne ocupăm în fiecare zi, nu doar în meniul a la carte, dar și în cel de prânz. Așadar, o săptămână nouă, noi posibilități de a combina o serie de preparate destinate prânzului:

Gustare + Preparat de bază

Supă de pui cu tăiței. Unul dintre cele mai potrivite preparate pentru un început de prânz pe cinste. Nu există moment în care să credem că o supă de pui n-ar merge perfect, tocmai pentru că licoarea asta cu tăiței e atât de delicioasă, nutritivă și potrivită oricărui gust încât o mâncăm cu plăcere oricând, chiar dacă îi știm gustul (cu mici alterații) încă din copilărie.

Rulou de pui cu ciuperci și varză roșie călită. O îmbinare ce are la bază puiul înnobilat de ciuperci și varză. Arome ce merg mână în mână și asigură un prânz complet și delicios.

Preparat de bază + Desert

Cotlet de porc cu sos de bacon și cartofi Ana. Dacă tot e primăvară ne putem apuca de mișcare serioasă, iar pentru asta avem nevoie de un prânz ceva mai bogat. Cotletul de porc cu sos de bacon e o explozie de arome ce-aș așteaptă iubitorii (știm că sunt mulți printre noi). Cartofii Ana  ce însoțesc carnea sunt o surpriză pe care vă invităm să o descoperiți direct în restaurant.

Banane prăjite cu sos de ciocolată și fructe de pădure. Unul dintre acele deserturi care nu mai are nevoie de prezentare, ci de multe porții extra. Multe.

Poftă bună!

Masa de prânz: 9 – 13 martie

Bun venit primăvară! Cel puțin așa sperăm, visând deja la ceapă verde, spanac proaspăt, salate, leurdă, ridichi și alte bunătăți ale anotimpului verde. Dar toate astea vor apărea curând. Până atunci, ne descurcăm cu ce avem și vă asigurăm săptămânal un meniu de prânz sănătos și delicios cu ingrediente cât mai atent selecționate și preparate pe măsură. Săptămâna aceasta vă recomandăm din nou două combinații posibile, apoi vă lăsăm papilele și imaginația să continue în restul zilelor:

Gustare + Preparat de bază

Supă cremă de roșii. Nu avem încă roșiile noastre de vară, dar cu siguranță o supă cremă de roșii poate fi delicioasă și nutritivă în orice anotimp. De ce să nu recunoaștem că e și plină de vitamine, de arome complementare și textura ei mătăsoasă o face o cremă ideală pentru un prânz delicios.

Chifteluțe de pește cu salată. Cu gândul la weekenduri pe malul apelor, săptămâna aceasta vă propunem o porție de chifteluțe de pește cu salată, o farfurie deosebită pe care nu o întâlnim în fiecare zi. Combinația de texturi și arome vă va convinge că peștele nu se pretează doar cuptorului și grătarului, ci e mult mai diversificabil (și delicios în orice combinație).

Preparat de bază + Desert

Rulou din piept de curcan cu șuncă, ciuperci și cartofi țărănești. Curcanul e pasărea noastră preferată când vine vorba de rulouri și combinații de texturi și gusturi interesante. Se împrietenește repede cu orice alt ingredient (în special ciupercile), iar șunca și cartofii țărănești sunt plus de aromă și nutrienți. Un fel principal pe măsură.

Budincă de afine cu cremă de ou. Un desert delicios ce nu are nevoie de prea multe descrieri. Afine, cremă de ou, totul într-o farfurie delicioasă. O bucurie dulce pentru fiecare final de prânz.

Poftă bună!

Masa de prânz: 23-27 februarie

Iată că am ajuns și în ultima săptămână a lui Februarie. Primăvara e tot mai aproape, noi legume și verdețuri ne vor invada cămările și abia așteptăm să experimentăm cu ele. Până atunci, să ne bucurăm încă o săptămână de meniul de prânz special, divers și ușor de combinat pentru o masă pe măsură. Ca de obicei, începem noi cu două recomandări, apoi vă lăsăm să vă inspirați din pofte și curiozități.

Gustare + Preparat de bază

Ciorbă de fasole cu ciolan. Ne-am gândit că vă e dor de ceva tradițional, o ciorbă caldă cu gust de copilărie. Fasolea și ciolanul ne-au ajutat mereu când a fost vorba de foame, dar de ce să ne ferim din a spune că această combinație nu e doar una ce umple stomacul, ci e una cu adevărat delicioasă. O ciorbă ușor afumată, delicioasă, plină de legume și bunătăți. De neratat.

Ceafă de porc cu cartofi la cuptor. Dacă începutul a fost tradițional, de ce să nu fie și felul principal. Ceafa de porc e una dintre cele mai bune tăieturi din animal. Curățată cum trebuie și gătită ca la carte, e delicioasă și deloc grasă, indiferent de ce spun unii sau alții. Cartofii la cuptor sunt delicioși și aduc consistență prânzului. Nu vă fie frică să încercați ceva delicios, aveți încredere în noi și veți vedea că porcul nu e chiar atât de înfricoșător.

Preparat de bază + Desert

Pulpe de pui picante cu orez. Combinația pui și orez nu e nouă, ba chiar o știm de când suntem mici și nu ne ferim să o abordăm niciodată. Condimentele însă fac toată diferența. Nici picante să ne omoare papilele, nici dulci ca mierea, ci potrivite astfel încât să fie pline de aromă și savoare.

Negresă. Ciocolată sub forma unei prăjituri. Asta e în esență negresa și niciodată nu e de refuzat. Delicios.

Poftă bună!

Masa de prânz: 16 – 20 februarie

Ușor, ușor ieșim din iarnă și ne pregătim de-o primăvară frumoasă. Așa ne-am dori să fie, căci primăvara vine cu multe ingrediente proaspete, delicioase și mai ales sănătoase. Până atunci, continuăm să învingem frigul rămas cu preparate delicioase, pline de căldură și vitamine. Ca de obicei, avem și în această săptămână un meniu de prânz din care puteți să vă construiți propria combinație de prânz, așa cum vă dictează poftele și papilele. Dacă totuși aveți nevoie de inspirație, vă recomandăm noi două îmbinări echilibrate de la care să porniți.

Gustare + Preparat de bază:

Supă cremă de linte. Aromată, cremoasă și delicioasă, dar și plină de vitamine și alți nutrienți necesari, supa cremă de linte e un început ideal pentru orice prânz. Încălzește și pune corpul în mișcare, în timp ce oferă o expriență culinară pe placul oricărui gurmand.

Piept de curcan cu sos de muștar și tarhon cu orez. Curcanul, după cum am tot vorbit aici, este una dintre cele mai potrivite păsări pentru o masă sănătoasă. Plin de savoare și aromă, îmbogățit de sosul de muștar și tarhon și completat perfect de o garnitură simplă, dar nutritivă așa cum este orezul, pieptul de curcan nu dezamăgește când vine vorba de un fel principal delicios.

Preparat de bază + Desert:

Pulpe de pui cu migdale și cartofi la cuptor. Un prânz complet, cu o combinație complexă și echilibrată de arome, puiul cu migdale și cartofi e exact ce avem nevoie pentru o masă alături de prieteni, familie sau colegi. Delicios, sățios și totuși ușor, acest preparat oferă o surpriză plăcută oricărui degustător.

Rulou cu căpșuni și fructul pasiunii. În așteptarea căldurii, un rulou cu gust de vară e finalul perfect pentru o masă de prânz. Delicios, fără a fi decadent, dar plin de arome fuctate, ruloul de desert vă așteaptă în fiecare zi din această săptămână.

Poftă bună!

Cover Valentines

Taste of LOVE @ BRICKS

 

Iată-ne din nou în săptămâna ce pregătește și prevestește dragostea peste și de peste tot. Valentin, sfântul îndrăgostiților și al norocoșilor ce au cu cine să împartă un pahar, un desert sau de ce nu o întreagă cină pe 14 februarie, vine anual cu un ritual prestabilit. Se ia un cuplu, mai vechi sau mai nou, se alege un restaurant de calitate și se iese în oraș. Nu credem noi într-o zi a dragostei, dar suntem convinși că o cină specială, într-o atmosferă romantică face bine oricui, așa că profităm de aerul încărcat din 14 și vă invităm la BRICKS să sărbătorim și să menținem aprinsă scânteia ce ne pune zâmbetul pe buze atunci când avem alături persoana iubită.

Ca de obicei, noi am pregătit meniul special, cu băuturi, deserturi, dar și mâncare pe măsura zilei, atmosfera e plănuită, oaspeții sunteți dumneavoastră. Un pahar de șampanie, un strop de ciocolată, o discuție și câteva săruturi furate pe alocuri și avem o seară cu care să ne mândrim. Întregul meniu, dar și noutățile despre eveniment le găsiți pe pagina noastră de facebook. Recomandări nu facem aici, pentru că vă provocăm să alegeți singuri pentru persoana iubită.

Așadar, noi pregătim totul pentru o seară minunată, dumneavoastră trebuie doar să vă scoateți jumătatea și să-i oferiți o dovadă în plus că alături de ea viața e cu adevărat mai frumoasă.